Mychron 3 660 issues

Questions related to Tach

Moderators: WILD BILL, livewire, 2kidsracin, Pool Man, chili man

Mychron 3 660 issues

Postby teamvortec » Sun Mar 06, 2016 11:21 am

Our Mychron 3 660 was working perfect when we got the Jr with the 7.90 motor. I swapped out to the 9.90 motor and it worked fine. Yesterday I swapped over to the 206 motor we bought and now the tach and speed are not reading out. I hooked the wire coming from the coil to the same wire and never touched the speed sensor. The EGT and CHT work fine. Anyone have any ideas as to what could be going on?
teamvortec
 
Posts: 98
Joined: Mon Feb 29, 2016 12:23 pm

Re: Mychron 3 660 issues

Postby teamvortec » Mon Mar 07, 2016 2:40 pm

So Sunday I pulled the batteries out and reset the unit. I erased everything and went through the manual to set everything back up, tire circumference, sprockets etc. The unit still will not show the rpm or speed. When I went in to the system check screen it shows the speed working fine but when it goes back to the other screen the speed and rpm stay on 0.
teamvortec
 
Posts: 98
Joined: Mon Feb 29, 2016 12:23 pm

Re: Mychron 3 660 issues

Postby teamvortec » Sun Mar 13, 2016 1:21 pm

So after reading up on the issue I removed the tach wire off of the kill switch and wrapped it around the spark plug wire and now the RPMs are working.

Just wanted to update the thread for future searches for people.
teamvortec
 
Posts: 98
Joined: Mon Feb 29, 2016 12:23 pm


Return to Tach Teck Talk

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests